Amikor pedig...

 2010.04.03. 14:14

...hátat fordít és ennyi van, semmi más, csak a háta. Első évben próbálkozás, mindennek és bárminek bevetése. Második évben rengeteg sírás és pótszerek keresése. Harmadik évben válással fenyegetőzés majd megfutamodás. Onnantól pedig a nagy semmi. Üresség. Több évig.

Ráébredés arra, hogy nem én nem vagyok eléggé nő, de ő sem hibás. Felébredés, sok sírás újra. Veszekedés. Nem akarok így, de egyedül sem. Nincs megoldás. Belső küzdés. Másiknő sokat segít. A nőiség újra megtalálása. Szomorúság, tehetetlenség, düh. Próbálok beszélni, nem megy. Nincsenek kimondva nagyon fontos dolgok. Mehetek, megyek külön utakra. Nincs öröm, fájdalom van. De hogy lehetne máshogy? Higgadás, átbeszélés, elengedés. Hiányzik minden elmaradt egymásba bújás, minden kihagyott beszélgetés, minden elszalasztott nevetés. Másnál ott van az összes, most már másnál kell.

Címkék: élet szerető házastárs tűnődés

A bejegyzés trackback címe:

https://knklub.blog.hu/api/trackback/id/tr431891889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bodli 2010.04.06. 16:49:48

Ha túl sok a sírás, túl nagy a fájdalom, az aggódás, túl kevés az öröm - lépni kell. Kézbe kell venni a magad életét, mert nagyobb bűn/hiba a gyáva és meddő várakozás. Egy életed van, öreg is leszel egyszer, nem mindegy, mi lesz akkor mögötted. Elsősorban saját magadat kell annyira becsülnöd, hogy ÉLSZ, tartalmasan, jól érezve magad a bőrödben. Nem hebehurgyán, kapkodva, hanem tudatosan és vállalva dönts. Türelemmel és reménykedve, de előre haladva.
(Én is nagy szarban vagyok.)

ketno · http://knklub.blog.hu 2010.04.07. 14:30:33

@Bodli: Elmeséled, miért van nagy szarban? Teljesen igazad van, most élek, most kell tartalmasan eltölteni ezt az időt. De hogy ez milyen nehéz, azt sose hittem volna.

Bodli 2010.04.12. 11:29:30

@ketno: Így nekem nem megy. Tanácsokat osztogathatok, őszinték, magamnak is címzem őket - de ez így túl nyilvános. Viszont nagyon jó olyasmiket olvasni mástól, amik szinte belőlem fakadnak.
süti beállítások módosítása